19 juni 2007

Få betalt för att blogga!

Idag tipsade min mamma om att jag borde börja blogga på Metro istället, för där får man betalt. Jag var självklart tvungen att kolla upp detta, för det lät inte rimligt! Men jo, nu har Metro - under ledning av självaste Glamourprinsessan - startat sin egen bloggtjänst. Om man bloggar på metrobloggen.se kan får man betalt: istället för att bara erbjuda sidutrymme får du upp till tre öre per sidvisning, pengarna betalas ut som lön.

Det låter ju trevligt. Om man däremot kikar på användaravtalet så hittar man den här klausulen:

"18 § För att utbetalning skall ske, krävs att Användaren har kommit upp i det antal sidvisningar som under en månadsperiod motsvarar 150 kr. Antal sidvisningar nollställs vid varje månadsperiods slut tills dess att Användaren har kommit upp i tillräckligt antal sidvisningar för utbetalning av ersättning. I de fall då Användaren inte har kommit upp i de antal sidvisningar som krävs för utbetalning, kan inte den månadsperiodens sidvisningar tillfalla nästa månadsperiod."
150 kr delat på upp till tre öre innebär att du måste ha minst 5000 sidvisningar per månad. Väldigt få medelsvenssonbloggare kommer någonsin att komma upp i sådana besökarantal. Den här bloggen hade 890 visningar förra månaden, och jag kan lova att jag inte skulle blogga sju gånger mer aktivt för att tjäna 150 kr. (Varifrån det sedan dras 30% skatt).

Vad jag tycker är ännu fulare är detta stycke:
"20 § Utbetalning sker till det bankkonto som är kopplat till det MasterCard som Användaren fått hemskickat till sin folkbokföringsadress, under förutsättning att Användarens ansökan om Master Card på Metrobloggen.se godkänts. Kortet kan kostnadsfritt användas som betalkort vid handel, men MasterCard tar en avgift på €3,75 varje gång som kontanter tas ut via uttagsautomat. Från och med år två som kortet används tar MasterCard en avgift på €9,95 per år. Avgiften dras från saldot på det konto som är kopplat till MasterCard-kortet."
Du kan med andra ord inte få ut någon blogglön om du inte skaffar ett MasterCard. Någon funktion för att ansöka om ett sådant MasterCard finns i dagsläget inte på Metrobloggen.se (och det står ingenting om att den kommer att dyka upp heller) men på GE Moneybank kan man läsa följande villkor för att ansöka om Master Card:

Grundkrav för att ansöka

  • Du är mellan 20 och 75 år
  • Du har inga betalningsanmärkningar
  • Du har en årsinkomst av tjänst eller pension på lägst 140 000 kr
Personligen uppfyller jag bara ett av de kraven, så det blir inget MasterCard för min del. Och därmed kan jag lika gärna behålla den här bloggen, eftersom Metrobloggen innehåller en massa reklam. Sådant har jag inte lust att stödja dem med om jag inte får betalt för det.

6 kommentarer:

Gimbert sa...

Jo jag såg det där jag med, det är löjligt snålt med 0,03 kr/sidvisning. Har man 5000+ besökare i månaden kan man skaffa en egen bloggsida och lägga lite egen reklam på och göra storkovan.

Sandra sa...

va med inne och kollade på den sidan.. helt sjukt!! Undrar hur mycket dom tjänar på att ha bloggar där dom betalar.. all reklam o sånt... snålt o jättekonstiga regler... Man går nog snarare back än plus!

Inget Namn sa...

glöm inte att skriva, dom tar bort en från topplistan om man inte är "känd"
eftersom dom har tagit bort mig från topplistan 2 ggr o samma sak med med tjejkompis när man överstiger en gräns o dom säger att man är bevakad...

Kompis sa...

Haha, Gimbert.. "Storkovan" på 5000 besökare per månad. Lycka till.

Om du hade 5000 besökare per dag kanske du skulle kunna få ihop ~30.000 beroende på vad din blogg handlar om.

carro sa...

Går alltid att blogga på Marianova om man vill få några kr. Någon snygg blogg går det inte att få men betalt får man. 10öre per unik besökare/vecka. För att få en utbetalning krävs det att man kommer upp i 100kr. Om man inte kommer upp i det under en månad så försvinner inte pengarna utan de finns kvar

malin sa...

Metrobloggen ska sluta att betala ut sina bloggare med. i december slutar dem med detta. Så dem som redan får lite betalt kommer antagligen söka sig vidare till något annat.