11 september 2005

Svensk mjölk ger öppna landskap

Jag dricker aldrig mjölk när bäst före-datumet har passerat. De två dagarna efter datumet kan jag använda den i mindre mängder, t.ex. i te eller matlagning, men jag dricker den inte. Efter två dagar skulle jag aldrig använda den. Då kastas den direkt. Egentligen är det här säkert ganska fånigt... Vad skulle kunna hända annat än att den smakar lite konstigt? (Nu kommer säkert kotte med något bra svar på hur bakteriekulturen i mjölken förändras och bildar något äckligt virus eller så...)

Samma sak gäller mjölk som inte är svensk... När jag var hos Daniel sist var vi på Lidl, och där fanns det inte en enda Arla-produkt i hyllan. Och aldrig någonsin att jag skulle dricka tysk mjölk! Att ha i maten, javisst, men aldrig att jag häller upp ett glas och dricker det som det är... Och jag är ändå inte sådan som har problem med att äta danskt kött eller liknande.

2 kommentarer:

Johan sa...

Äh. Tysk mjölk är helt normal. Förutom när normalmjölken är typ dubbelt så fet som den svenska, hrm. Å andra sidan dricker jag inte mjölk alls så jag kanske inte skall avgöra. :D

Min bror har vanan att inte dricka det sista i mjölkpaketet. Han häller det i någon annans glas och öppnar ett nytt. Det är mer suspekt. :P

//JJ

Anonym sa...

Det enda som skiljer den tyska mjölken från den svenska är att den är överpastoriserad.