05 september 2005

Ologiska leksaker


Jag har fått en kinderäggsleksak som ser ut som en tvättmaskin (se bild). På insidan, innanför den orangea luckan, finns det en rund sak som går att snurra på. På ena sidan är det en bild på en nallebjörn - inget konstigt med det, sådana går oftast att tvätta i 40°. En väldigt söt liten leksakstvättmaskin, om man bortser från att det verkar otroligt skadligt för miljön att bara tvätta en enda nalle istället för att fylla maskinen med kläder också. Men, det som stör mig mest med denna leksak är att om man vänder på snurrgrejen så får man istället fram en bild med en tallrik, ett glas och bestick på. Liksom ... Allvarligt? Vem är så dum att han kör porslin i tvättmaskinen??? Snurr snurr. Blonk blonk. Krasch. Trasigt! För inte finns det väl diskmaskiner där disken snurrar runt i en tvättrumma?

För övrigt är kinderägg dumma som har börjat innehålla disneyleksaker! Vad hände med de egna figurerna som byttes varje månad och som man ville ha när man var liten? (Men sällan fick eftersom minst 50% av äggen innehöll små pappussel med smurfar eller insekter på.)

3 kommentarer:

Daniel Andersson sa...

Dessutom är det jättesvårt att plocka ut snurrgrejen i mitten och byta från tallrikar till nallebjörn. Jag fattar inte hur de som gör kinderägg tänker.

Anonym sa...

är det någon som gör det då?

Johan sa...

Tänker? Förmodligen inte. ;)

//JJ