19 september 2005

Frysta såpbubblor

Man kan faktiskt frysa diskmedelsskum!

Det behåller sin skummiga form, trots att man lägger det i frysen, men om man petar på det så är det alldeles hårt. Tyvärr smälter det väldigt fort. Men det fungerar! Jag har verkligen funderat på det där med att frysa såpbubblor i över ett år, men aldrig tagit mig för att göra det (även om någon annan, Alithiel tror jag, lovade att testa det åt mig för länge sedan). Nu har jag i alla fall testat med skum, och det borde ju vara nästan som såpbubblor. Problemet med såpbubblor är nog att lyckas få dem att fastna på en tallrik eller liknande, och att sedan få in denna i frysen utan att de hinner spricka först. Kanske om man blåser ner dem på botten av en djup skål, eller en burk med lock?

4 kommentarer:

Elrawien sa...

Det finns "okrossbara" såpbubblor på BRleksaker (dom går sönder som vanliga men de går att typ hålla i handen. Om man itne petar :))
Dom går nog att lägga på tallrik *tro*

Elin, Alithiel sa...

Jag provade faktiskt =) Blåste en bubbla, fånhgade den med...blåsgrejen, plastsaken (? *s*) och la in alltsammans i frysen. Det frös allright, men bara några sekunder efter att man öppnat frysdörren sjönk bubblan ihop.
Kom inte ihåg detta förrns nu. =)

Maria sa...

Tufft ;)

Emil sa...

Hm. Osäker på om det går eller inte, men jag skulle inte tro det. Vatten har olika egenskaper, som densitet och ytspänning, vid olika temperaturer, och uppskattningsvis är det tillräckligt för att spräcka en bubbla när den fryser.