04 september 2005

Helgens funderingar kring tigrar

Tigrar är väldigt lyckliga djur. De tycker om att studsa runt med svansen i luften och jaga fjärilar. Det är därför de alltid är så glada. Tigrar äter dessutom bara mat som är god, om de själva vill det, annars kan de äta fluff istället. Problemet med fluff är att det fastnar i pälsen, så tigrarna blir alldeles luddiga. Det är därför de tycker om att rulla sig i lerpölar.

När tigrar är nöjda, vilket är ganska ofta, säger de "kurr kurr". Tigrar tycker också om att slicka på saker de tycker om, eller på saker som smakar gott. Om en tiger är arg eller lekfull kan den bitas. Tigrar bits ganska ofta annars också eftersom det kliar i tänderna av fluffet som de äter.

Tigrar kan inte klättra i träd eftersom deras ryggar och ben inte är så böjbara (det är därför de inte kan ligga på rygg och sova heller, de bara tappar balansen och välter). Dessutom finns det inte så många träd som är tillräckligt stora för en hel tigerfamilj. (Om det hade funnits så stora träd hade elefanter också velat klättra) Tigrar sover istället tillsammans i stora tigergropar på marken.

Tigrar är väldigt snälla djur som tycker om varandra. Tigerbäbisar kan vara väldigt ynkliga och gnäller som kattungar, men de är små och söta och fluffiga som kycklingar. Det är därför tigermamman tycker så mycket om att gosa på sina bäbisar. Tigerbäbisar tycker väldigt mycket om att äta sås av olika sorter eftersom det är lättare att slicka i sig än vad fluff är.

3 kommentarer:

kotte sa...

Awww. *kurr kurr* *:)

Daniel Andersson sa...

Tigrar rivs också. Ynk, takkas mig. :(

Sven sa...

Bloggar är fåniga, fattar liksom inte vitsen.
Men jag gillar att du stavade bäbisar rätt, så som det ska uttalas (även om själva ordet är en styggelse).