30 mars 2008

Ny dator! =)

Jag har blivit med ny laptop! Som 20-årspresent i förskott från föräldrarna har jag numera en liten och söt 12-tummare som kommer att innehålla mitt liv de närmaste åren.

Jag blev förälskad direkt när jag hittade en liten rosa dator från LG i rätt prisklass, och blev helt ställd när jag såg att samma modell fanns med betydligt bättre prestanda för bara ett par hundralappar extra. I grönt. Efter mycket velande konstaterade jag dock att jag prioriterar en långsiktigt hållbar dator framför en söt dator, och beställde den gröna. Efter väldigt mycket meckande har den nu världens mest rosa färgschema istället - och det är trots allt insidan som räknas. Med hjälp från kotte hittade jag till exempel världens sötaste firefoxtema, och Vistas bubbelskärmsläckare ger en perfekt gullighetstouch mot min sockerrosa Chii-bakgrund.

I och med datorbytet har jag även varit väldigt drastisk och gått över från Trillian till Live Messenger, eftersom Trillian tyvärr inte kan hantera de offlinemeddelanden som skickas till mitt msn-konto. (Jag brukar alltid få en bunt meddelanden som är ett par månader gammal de få gånger jag väl loggar in med messenger). Än så länge är jag dessvärre inte särskilt nöjd med programmet, så vi får se om det inte blir Trillian snart igen. Trots att jag Apatchat bort all reklam och alla onödigt knappar och skit ur messenger så känns programmet fortfarande klumpigt och onödigt omständigt att göra saker i. Jag vill bara kunna skicka textmeddelanden och hålla lite ordning på mina kontakter!

I övrigt har de senaste två dagarna gått åt till att installera och konfigurera alla program jag behöver, att skala Vista så att det inte suger så förbannat mycket minne och att fixa en så rosa dator att ingen annan kommer våga peta på den.

5 kommentarer:

kotte sa...

Den är såååå söt inuti! :D Man vill liksom bara rulla sig i det, som sockervadd! Så sött är det! *sprider glitterpulver omkring sig*

devilkitten sa...

Testa att använda Pidgin till dina IM-konton. Det funkar med MSN, GoogleTalk, Jabber, ICQ osv.

NINA sa...

Jag testade det ett kort tag, men tyckte inte att det verkade så mycket bättre än Trillian =) Men klarar det offline-meddelanden?

JohanEmanuelLundin sa...

Hehe, min syrra är cpkåt på precis den rosa datorn. Vad är det med tjejr och rosa? :)

tompaah sa...

Miranda IM har fungerat för mig, att ta emot MSN-offlinemeddelande. Det är en relativt ny funktion, så om du testat Miranda innan och det inte fungerade nu, så är det åtgärdat :)