29 februari 2008

Bibliotek och folkpartistiska prioriteringar

Igår fick vi ett skrytinlägg från kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt, där hon berättar hur alliansen har förbättrat bibliotekens budget. Hon skriver att en större satsning än denna inte gjorts i modern tid.

I förrgår var jag på möte med en man från Stadsbiblioteket som i förbigående berättade hur illa biblioteken tvingas effektivisera sig, och hur många tjänster som just nu petas bort. Samma upprörda skvaller hördes vid fikaborden på de datorspelsföreläsningar jag skrev om tidigare.

Idag var jag på Akalla bibliotek och spelade spel med ett gäng ungar. Biblioteken i Stockholm är riktigt duktiga på det där med att försöka få till kul verksamhet på skolloven. Synd bara att de inte har några egna resurser utan måste dra nytta av oss gratisarbetande ungdomsförbund. Det fanns ett tydligt intresse bland besökarna att göra brädspelsverksamheten permanent på biblioteket, men tyvärr har biblioteket inte råd att lägga en tusenlapp eller två på att köpa in lite spel.

Hipp hipp hurra för Alliansen som bygger ut biblioteksväsendet med nya lokaler, istället för att ta vara på den verksamhet som redan finns.

"Jag är stolt över att folkpartiet och våra allianskollegor hittills har gått i bräschen för starka bibliotek i Stockholm. " Jag undrar om bibliotekarierna i Stockholm delar den uppfattningen?

Läs även andra intressanta bloggar om: .

3 kommentarer:

Anonym sa...

Eftersom jag är trött och sjuk ska jag fatta mig kort. Fan vad de är *full of shit* djävla galjonsfigurerna, och jag är så djävla less på det. Det saknas en politiker i Sverige som ställer sig och pissar på en vägg på fyllan och säger "det gjorde jag" istället för att säga "jo men det var tack vare mitt parti som väggen var ren ifrån början, och deras parti skulle aldrig gjort det, och dessutom pissade de först om det nu var så att jag pissade vilket jag ju inte gjorde."

devilkitten sa...

Det är inte bara alliansen som strular till det för biblioteken.

http://bibtech142.wordpress.com/2008/02/22/dod-at-bockerna/

Anonym sa...

justja undrar om jag någonsin får boken jag betalade till vulkan.se för.