22 maj 2007

Så mycket att göra, så lite tid.

Människor är stressade varelser. Vi har alla en väldigt tydlig bild av vad som som ska prioriteras när ekonomin och tidsbristen gör sig påmind. Ett exempel på någonting som fascinerat mig är hur många människor som verkar tycka att det är närapå en rättighet att ha någon annan som städar efter dem, i deras eget hem. Allt för att ha tid med både barn och karriär och självförverkligande.

Nu finns det någonting som tar detta steget längre. I dagens SvD kan man läsa att för bara 950 kr i månaden kan företaget Vårdservice ringa dina släktingar en gång om dagen. Skulle inte din farmor bli glad av att bli uppringd av någon okänd människa lite då och då, eftersom du inte har tid?

Personligen skulle jag se det som den slutgiltiga bekräftelsen på att jag inte är betydelsefull. Jag hoppas verkligen att det primära syftet med tjänsten är att kolla så att gamla farmor lever idag också, inte att ge henne fem minuters kallprat. Annars har det gått utför med mänskligheten.

Å andra sidan kanske det är någonting man skulle kunna beställa åt sig själv, för att känna sig lite mer populär ...

1 kommentar:

Susanne sa...

Fy f_n vad hemskt!
Undrar om de har ett standardformulär med frågor, så att de kan höra av sig till barnen när svaren börjar avvika från det normala :P

Måste ju vara enklare att lägga de där telfonsamtalen man troligen måste ringa för att få dem att ringa åldringarna på att själv göra det...