01 september 2006

Godis och tårta

Igår fick jag post från Sverok! När jag öppnade det innehöll det först ett papper om Spelveckan och sedan en massa godis. Då blev jag jätteglad för jag hade inget godis hemma! :)

Men egentligen var det inte en så stor överraskning, eftersom jag var på kansliet och fixade kuvert till alla föreningar, tillsammans med Fogge, Alex och Palmen, i helgen. Då var det liksom självklart att jag skulle stoppa i en massa godis när det plötsligt dök upp en adresslapp med mitt namn på.

Erik var lite "bjäbjäbjäh" (... det måste vara ett släktdrag) och tyckte att det var fånigt och att jag borde tagit hem godiset på en gång istället. Men någon som är så anti-godis ("OMG! Man kan ju få hål i tänderna!") förstår sig nog inte på hur svårt det är att spara godis om man har tillgång till det. Liksom, hade jag tagit hem det direkt så hade det varit uppätet redan på söndagen. Nu hade jag åtminstone godis i fem minuter igår!

När jag hade ätit upp godiset bestämde jag mig för att baka en tårta. Egentligen hade jag tänkt göra det redan i tisdags, när jag upptäckte att det för en gångs skulle fanns både ägg och vispgrädde hemma, samtidigt som vi hade sylt och vaniljkräm. Men då hade jag blivit tvungen att baka tårtbotten, och jag är så dålig på att skära bröd i jämna skivor så det verkade som en dålig idé. Så igår gick alltså och köpte tårtbotten, ny vispgrädde, hallon och mjölk till vaniljkräm (... och plötsligt var det inte en så billig tårta längre!) Chips och tre avokado blev det också, men åtminstone inget mer godis.

Min syster var väldigt skeptisk till det hela... Hon verkar ha en sådan konservativ tårtsyn som säger att det är någonting man bara kan äta på kalas. Men tårta är asgott, så varför begränsa sig till födelsedagar? :D Dessutom består ett lager av hallon, så det måste vara ganska nyttigt. Vispgrädde är visserligen ganska fett, men resten av tårtan består ju av sockerkaka och mjölk utspädd med vaniljkräms och chokladpuddingspulver. Och mjölk ger starka barn!

3 kommentarer:

Erik sa...

Någorlunda sen kommentar, men ändå, "bjähbjähbjäh"? Och vadå antigodis? Det var det ingen som sade(hoppas jag, isånnafall var det fel), bara anti-hål-i-tänderna...

Nina sa...

Att inte äta godis för att man kan få hål i tänderna är precis samma sak som att vara anti-godis! :(

Johan sa...

Godis är äckligt. :/

//JJ