02 januari 2008

Årets kalenderjakt

Nytt år innebär många nya möjligheter, men det innebär också behovet av en ny kalender. Jag använder mina datorer till det allra mesta, men när det gäller att föra listor och anteckningar är jag en obotlig pappersmänniska. Därför är kalendern bland det viktigaste jag har. Detta medför att jag är väldigt kräsen i mitt val av kalender, så kalendershoppingen kan lätt dra ut på tiden. Det är otroligt hur många riktigt dåliga kalendrar det görs. Det är som om de var gjorda för att inte användas.

Jag var väldigt nöjd med min kalender förra året, en kontorsagenda från almanacksförlaget. Den hade hårda pärmar i mörkgrönt konstskinn, med en vecka per uppslag och skrivutrymme som sträckte sig över hela uppslaget. Dessutom hade den en väldigt översiktlig och bra veckoplanering med bra plats att skriva på. På 15 x 23 cm var den i lite största laget, men jag uppskattade verkligen den stora skrivytan. Jag använde vänstersidan för inplanerade aktiviteter och högersidan för veckans att-göra-lista. Att denna sida var indelad i två spalter gjorde det enkelt att ha flera listor inom olika områden utan att det blev rörigt.


2007

Jag letade efter en likadan kalender idag och hittade den. Tyvärr hade de i år gjort omslaget i en gräslig blå färg så jag bestämde att det var dags att prova någonting nytt. Efter att ha bläddrat igenom nästan alla kalendrar i hela bokhandeln hittade jag en jag tror att jag kan lära mig att tycka om. Det är kalendern Regent från Burde förlag, betydligt mindre än min gamla med sina 10 x 17 cm. Den har hårda svarta pärmar med ett snyggt 2008-tryck på framsidan, men tyvärr är den spiralbunden vilket kan bli ett problem när det är så liten yta att skriva på. Det jag fastnade för var att dagarna ser ut att ha lagom många rader för att utgöra dagsbaserade att göra-listor, någonting jag började prova lite smått framåt slutet av året.2008Läs även andra intressanta tankar kring , , ,

3 kommentarer:

Maria sa...

Haha, jag är också kalendersnobb. Har köpt mina kalendrar på Ordning & Reda i typ sju år. ;)

Cia sa...

Gaah, kalenderköp är så jobbigt. Finns ju aldrig några som är precis som man vill ha dem, så jag brukar göra egna. Pilligt men bra.

Ordning & Reda funkar, men inte om man går till Umeås, där får man bara nedlåtande kommentarer om att "du ska inte ha en kalender utan en daaagbok, lilla gumman" om man efter frågar bredare rader snarare än smala spalter. värdelöst.

Elda sa...

Den andra där ser ut som den jag hade förra året. För mig var den åtminstone alldeles lagom - men jag är inte så mycket för listor, å andra sidan, jag vill mest ha någonstans att klottra ner viktiga möten och sånt som jag inte får missa.