25 juni 2006

Text-TV

Text-TV är asballt! Det är typ som internet, men hur gammalt som helst...! Man kan surfa på olika sidor, läsa nyheter, kolla vädret, hitta kontaktannonser och se en massa reklambanners. Sen kan man se vad det är på TV! Precis som TV.nu, men utan pop-ups. Helt genialiskt... SVT har ju till och med en sida som gör att tv-programmet blir textat, precis som när man tankar hem subs till en film.

En annan sak som är cool är att man kan välja att inte ha svart bakgrund, utan se tv-programmet samtidigt som man surfar på text-TV istället. Sådana inställningar finns det minsann inte i min webbläsare! Men på Emils dator vet jag att man kan ha genomskinliga fönster, och det är coolt! Men egentligen är det mest jobbigt, speciellt på text-TV, för man kan verkligen inte läsa texten samtidigt och det förstör ju lite av poängen...

Irssi är nästan som text-tv. Det är helt textbaserat och man byter fönster genom att gå till en ny siffra... När mitt internet dummar sig går det dessutom lika långsamt att byta fönster som att byta sida på text-tv.

När jag var liten tyckte jag att det var askul att bläddra mellan olika sidor. Det fanns en sida som var extra rolig! Någon form av lottosida... Jag tror att den visade fem olika tal, sen efter en stund bytte den till fem andra tal. Pappa hittade på att man skulle skriva upp siffror på ett papper, som bingolotter, och sedan vann man om man hade flest rätt. Värsta lättroad!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag älskar verkligen denna sida!! /Mamma

Anonym sa...

Denna tv-tablå är nästa ännu bättre! ta en titt på http://www.omtv.se/ de erbjuder en komplett tv-guide!