07 februari 2009

Kosttillskott för datorspelare


Kolozzeum, "mötesplatsen för dig som tränar", kan man köpa allehanda energitillskott, måltidsersättningar och prestationshöjande preparat. Personligen ligger mina träningsambitioner i höjd med att ha sex eller springa till tåget, men för de som är intresserade av att bygga muskler eller träna på elitnivå kan dessa tillskott säkert underlätta vardagen. Men det som fångade mitt intresse på sidan var denna nya produkt från Fairing:

Gamer är framtagen i samråd med utövare av E-Sport som ofta kräver en extra vakenhet och en extrem mental skärpa under lång tid.

Gamer är även speciellt anpassad för personer som lever ett stressigt liv och som stressar på “fel sätt”, vilket ofta leder till ineffektivitet, utmattning och risk för utbrändhet. Ingredienserna i Gamer är noga utvalda och testade, tillsammans ger de en synergisk effekt som optimerar den mentala prestationen och ger din kropp maximalt med energi.
Som aktiv i Sverok, hobbyspelsförbundet, hamnar jag med jämna mellanrum i diskussioner om när ett spel går från att vara en hobby till att bli en sport eller en näringsverksamhet. Spelet Counter-strike är ett ständigt gränsfall, och därför tycker jag alltid att det är trevligt att se när begreppet "E-sport" används och tas på allvar. Det behövs en accepterad zon för de som vill ägna sig åt sportsligt spelande istället för att förpassas till lek- och hobbygränslandet.

Det är visserligen troligt att Fairing snarare har hittat en potentiell ny målgrupp än att de vill bidra till e-sportens acceptans (en burk Gamer är billigare än ett flak jolt-cola), men det är ändå positivt att se att en etablerad producent av prestationshöjande medel har lyft upp datorspel på samma nivå som annan idrott.

Min spontana tanke är däremot att datorspelare nog i högre grad skulle behöva kosttillskott i form av grönsaker, men den saken måste de nog inse själva.

Läs även andra intressanta bloggar om , , .

Inga kommentarer: