15 juni 2008

Bra försök ...

En IRC-vän fyllde år i fredags. Några av oss i kanalen bestämde oss för att baka en tårta till honom för att visa att vi uppskattar honom, eftersom han till och från verkat ganska nedstämd. Till en början var det storslagna planer på att baka en tårta formad som en cykelhjälm (personen i fråga cyklar väldigt mycket) men vi drog snart ner på ambitionsnivån lite. Men till skillnad från merparten av våra spontanprojekt var det här ändå någonting som vi ändå lyckades genomföra. Det hela fick en extra boost när det visade sig att en annan vän ur kanalen hade vägarna förbi Linköping den dagen, och kunde agera tårtbud åt oss stockholmare.

Under projektets gång fick vi en del problem att slåss med. Hur får man en tårta att se ut som en cykelhjälm? Tycker han om grädde eller borde vi göra en fruktpaj istället? Vet vi var han bor? Vet någon ens vad han heter på riktigt? Med hjälp av livlig fantasi, muffinsmix och Facebook lyckades vi ändå få svar på alla våra frågor och det blev uppsamling för att baka och äta pasta. En hel plåt med muffins, fyllda omväxlande med äppel/kanel eller hallon, kunde snart plockas ur ugnen! De blev stora och fina och vi täckte dem med rosa jordgubbsglasyr som såg bättre ut än den smakade. Vi använde oss också av grön kristyr för att rita fina symboler på muffinsen, mestadels matematik-, IRC- eller cykelrelaterade sådana. Tyvärr var kristyren ganska rinnig så bilderna smetades ut till att bli ett projekt i sig att försöka tyda.

I brist på bättre förvaring tiggde vi till oss två kartonger för inbakade pizzor som muffinsen passade perfekt i. Vårt kära tårtbud hade dessutom ett paketsnöre att dela med sig av, som gjorde det hela ett litet snäpp festligare. Väl där lämnade vi projektet åt sitt öde.

På fredag eftermiddag fick vi höra att födelsedagsbarnet inte varit hemma, men att muffinskartongerna lämnats utanför dörren. Vi väntade med spänning på att han skulle komma hem och visa någon form av tecken på IRC. Men det kom inget. Inte heller under lördagen hörde vi någonting om det mystiska paketet, så på kvällen blev vi för otåliga och bestämde oss för att fråga. Det visade sig då att födelsedagsbarnet flytt över sommaren och inte befann sig i rätt stad, och inte planerar att göra det de närmaste två månaderna.

Bra försök, men så fel!














Läs även andra intressanta bloggar om , , .

3 kommentarer:

Wilhelm Raab sa...

haha, men usch vad nesligt. ni får ringa nå'n granne och säga "grattis, muffins".

Anonym sa...

han som fick dem sa att han skulle ta hand om det :)

Men det är väl tanken som räknas.

Anneli sa...

Såå fail, och jätteroligt! ^_^