12 november 2007

Folkpartiet saknar återigen förtroende för unga

DN berättade igår att Stockholms skolborgarråd, Lotta Edholm (fp), tillsammans med ett par andra politiker vill införa nya punkter i avtalen för att hyra skollokaler. En av dessa är att vuxennärvaro är ett krav - annars ska man straffas med böter. Bakgrunden till detta är den pojke som misshandlades till döds på Kungsholmen i samband med en födelsedagsfest den 6:e oktober.

Vad tänker folkpartiet med egentligen? Edholm är tyvärr i gott sällskap av ungdomsminister Nyamko Sabuni när det gäller ungdomars förmåga att ta ansvar. Detta är ingenting annat än ett sätt att straffa de unga för att vissa föräldrar inte kan ta sitt ansvar. Det är ett sätt att sätta käppar i hjulet för våra mest driftiga ungdomar, bara för att vissa föräldrar ser mellan fingrarna när deras egna 15-åringar super skallen av sig. Hejdå föreningen som ville låna ett klassrum över helgen för att hålla ett LAN i all nykterhet - nu ska ni ut på gatan och supa som alla andra!

1 kommentar:

Wilhelm Raab sa...

Well said. Jag förstår inte hur de resonerar kring de här frågorna, men uppenbart utifrån sådana här utspel - för att inte tala om när vi satt och lyssnade på ungdomsministern - är att de inte har förtroende för folk (unga) och att de hellre ser att man ska ge möjligheter till att straffa än möjligheter till att vara kreativ.