09 mars 2006

Konsten att äta kladdigheter

Det finns väldigt många saker här i världen som smakar gott. Avokado till exempel. Och godis. Men avokado äts med fördel med sked, och godis är inte särskilt kladdigt av sig, såvida man inte råkat ställa det på laptopadaptern (been there, done that). Många andra godsaker har dock en tendens att kladda av sig ...

Popcorn är till exempel en typ av b-snacks som man bara äter när det inte finns någonting annat att tillgå. Om man mot all förhoppning skulle hamna i den situationen är det bara att micra popcorn, dra på en massa kryddor (curry förslagsvis) och smält smör. Snacks ska vara onyttiga! Det stora problemet med smörpopcorn kommer när man vill äta dem framför datorn... Det blir kladd på både händer och tangentbord! Den simpla och mycket välfungerande lösningen heter sked :) Popcornen är lätta att plocka upp och de kladdar inte av sig. Värre är det dock med den typ av tilltugg som jag huvudsakligen hade i åtanke när jag började skriva det här inlägget: Ostbågar! Dessa fungerar inte alls lika bra med sked ... Eller, det fungerar säkert, men det finns en lösning som är väldigt mycket mer ultimat.

Den lösningen heter kinapinnar.

Ostbågar (och ostbollar för all del) är helt perfekt utformade för att vara upplockbara med pinnar utan att man behöver ägna någon som helst koncentration åt det. Pinnar är lagom långa för att komma åt även om man har en stor skål, det är inte lika handledsmässigt ansträngande som om man äter med en sked och det bästa av allt:
Man blir inte det minsta kladdig!

Förutsättningen för att detta ska fungera perfekt är givetvis att man tillhör den intelligensmässigt överlägsna sortens människa som håller pinnarna i vänster hand! Då behöver man nämligen aldrig släppa musen utan kan äta och surfa samtidigt ... Hur smart som helst!

1 kommentar:

Amelie sa...

*applåder* Du är så smart!